Koolfrikadelle is iets wat al jare met die boere families saam kom en ook somtyds bekend gestaan het as Ouma onder die kombers. Jy maak eintlik net gewone frikadelletjies volgens jou smaak, draai hul toe in koolblare en sit hul in die oond.
Kool: Kook die sagte blare (sonder die stronk) in soutwater tot sag.
Bestandele:
250g vark
maalvleis
250g skaap maalvleis
1 groot dik sny witbrood
125 ml melk
1 middelslag ui, gerasper
1 groot eiers
1 EL gekapte pietersielie
1 TL fyn neutmuskaat
1TL sout
Peper na smaak
Koekmeel (genoeg om die
frikadelle in te rol)
30ml botter
30ml sonneblomolie
Wenk: Jy kan bietjie gemmer byvoeg na smaak of selfs 'n bietjie chutney / blatjang
Metode:
Week die
brood in die melk en maak fyn met ‘n vurk.
Gooi nou
die maalvleis by asook die uie, eier, pietersielie, neut, sout en peper.
Meng alles
goed saam.
Gooi ‘n
klein bietjie olie op jou hande en rol die balletjies.
Rol dan in
meel en bak in botter en olie tot amper gaar in oond of op die stoof.
Rol die frikadelle toe in die koolblare en pak die frikadelle in
in oondskottel –styf teen mekaar.
Maak toe
met foil en bak in oond teen 160 vir so 30 min.
Haal dan
die foil af en braai so vir 10 min. tot goed gaar. (Jy kan sousies so af en toe bo-oor skep.)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.